Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Όλο και περισσότερα σχολεία δεν θα ανοίξουν την Πέμπτη, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού, καθώς χιονίζει από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου κλείνουν -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου (δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη), στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 λόγω κακοκαιρίας και ειδικότερα λόγω της εμφάνισης φαινομένου παγετού σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης (στο οδικό δίκτυο κ.λ.π). Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις του μετεωρολογικού δελτίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε ότι λόγω των υπαρχόντων προγνωστικών μετεωρολογικών στοιχειών, για αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας –Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί (Δημόσια και Ιδιωτικά) δεν θα λειτουργήσουν.

Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βριλησσίων θα παραμείνουν κλειστές εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα παραμείνουν κλειστά. Με Απόφαση του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη λόγω επικινδυνότητας των δρόμων.

Εύβοια

Στην Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Καρύστου, Διρφύων – Μεσσαπίων και Ερέτριας (μόνο στην Δημοτική Κοινότητα Γυμνού) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, εκτός των 1ου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αλιβερίου, Γυμνασίου Αλιβερίου,1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Σχολείων Αλιβερίου και 1ου, 2ου, 3ου Νηπιαγωγείων Αλιβερίου, Νηπιαγωγείο Καράβου, Δημοτικό Σχολείο
και Νηπιαγωγείο Αγίου Λουκά, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη, λόγω των δυσµενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη, στον Δήμο Ηρακλείου τα νηπιαγωγεία Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου.

Επίσης, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στους δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών- Αστερουσίων και Οροπεδίου Λασιθίου.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα, με απόφαση του δημάρχου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2015, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Καστοριά

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού έως την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 -οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα υπάρξει νέα ενημέρωση- ανακοίνωσε ο δήμος Άργους Ορεστικού στο νομό Καστοριάς.

Σουφλί και Σαμοθράκη

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύρος

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Σύρου την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λιανό. Οι δυο παιδικοί σταθμοί Νάξου θα λειτουργήσουν κανονικά.