Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

Προφυλακίστηκε η 38χρονη χήρα της Αργολίδας για τη δολοφονία του καπετάνιου

Προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 38χρονη «σατανική χήρα», Δήμητρα Βούλγαρη-Λάμπρου, η οποία σκότωσε τον σύζυγο της Θανάση Λάμπρου, στις 8 Δεκεμβρίου 2014, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Η 38χρονη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν παρούσα στον τόπο του εγκλήματος και υποστήριξε ότι, «δεν ήξερε τίποτα για το φόνο».

Η ίδια πήρε πίσω, όλα όσα ομολόγησε στην Ασφάλεια Ναυπλίου παρουσία του εισαγγελέα της περιοχής  σε συνεργασία  με ανώτερους αξιωματικούς  της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Όπως είπε, δεν βρέθηκε καν στον τόπο του εγκλήματος το μοιραίο εκείνο μεσημέρι.

Η ομολογία της, ισχυρίστηκε ότι ήταν προϊόν πίεσης που της ασκήθηκε κατά την πολύωρη ανάκρισή της.

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της διαφώνησε μαζί της και αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη του ήταν ότι από τη στιγμή που ομολόγησε θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα της για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Οι δυο δικηγόροι που ανέλαβαν τελικά την υπεράσπιση της, δέχονται τα όσα ισχυρίζεται για την πίεση, που της ασκήθηκε. Αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει φυσικός αυτουργός ο  ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου. Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι στο  χέρι του εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, γεγονός που δικαιολογείται, σύμφωνα με τις αρχές, λόγω του επαγγέλματος του, που είναι μηχανουργός.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, όταν αντίκρισε ετοιμοθάνατο το φίλο του να σοκαρίστηκε, να μετακίνησε το όπλο, που ήταν δικό του και στη συνέχεια να πέταξε τις υπόλοιπες σφαίρες, που είχε στο συρτάρι του για να μην μπλέξει.

Νωρίτερα, πάντως  ο πατέρας του άτυχου 42χρονου καπετάνιου, που βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου δήλωσε, πως «αν η 38χρονη  δεν πάει ισόβια, θα την καθαρίσω εγώ».

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν η 38χρονη «έσπασε» ύστερα από 7,5 μήνες και ενώ όλο αυτό το διάστημα προσποιούνταν ότι αναζητούσε εναγωνίως τους δολοφόνους του συζύγου της.

Αφού υπεβλήθη σε 16ωρη ανάκριση, ομολόγησε με λεπτομέρειες ότι η ίδια δολοφόνησε τον σύζυγό της πάνω σε καβγά.

Χθες, η συζυγοκτόνος έφτασε στον ανακριτή Ναυπλίου γύρω στις 09.30 το πρωί, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Κατά την είσοδό της, συγγενείς και φίλοι του θύματος ξέσπασαν φωνάζοντας και βρίζοντας. Η 38χρονη, σε άθλια κατάσταση, βγήκε λίγη ώρα μετά από το κτίριο των δικαστηρίων, αφού έλαβε προθεσμία, σχεδόν λιπόθυμη.