Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Πρωθυπουργός Τσίπρας: Πήρα εντολή τετραετίας – Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δικαιωμένος για την «μεγάλη και καθαρή» νίκη του κόμματός του δήλωσε πως αισθάνεται ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής από την πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τη νίκη του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδίας του -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- του Έλληνες για τη «μεγάλη και καθαρή νίκη που είναι νίκη του λαού».

Όπως είπε, «δώσαμε μια σκληρή και δίκαιη μάχη», αλλά «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει «τον αγώνα της αξιοπρέπειας» για μια ολόκληρη τετραετία.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος που ο λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όλα όσα μας κρατούν κολλημένους στο χθες και να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες, απέναντι σε ασύμμετρες δυνάμεις. Κι όμως, καταφέραμε η σημαία η ελληνική να κυματίζει στις πλατείες όλης της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος και ξέρουμε που θα πατήσουμε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό, αλλά «θα έρθει μέσα από σχέδιο, πείσμα και αγώνα».

«Η εντολή που μας δώσατε σήμερα είναι για να ξεμπερδέψουμε από το καθεστώς φαυλότητας και διαφθοράς», είπε ακόμη κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο τον οποίο και κάλεσε να ανέβει στην εξέδρα μαζί του.

«Από αύριο δουλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε τα λαϊκά στρώματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ενώνει και πάλι μαζί του τη δύναμή του.