Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Παρίσι: Νεκρός και ο ένοπλος στο εβραϊκό παντοπωλείο

Νεκρός από τις σφαίρες των γαλλικών αρχών έπεσε και ο ένοπλος στο εβραϊκό παντοπωλείο, στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιτυχούς επιχείρησης εναντίον του και κατά των αδελφών Κουασί, που είχαν οχυρωθεί στην περιοχή Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.
Όμηροι εθεάθησαν να βγαίνουν από το παντοπωλείο, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιος έχει τραυματιστεί. Mεταξύ των έξι ομήρων φέρεται να ήταν γυναικόπαιδα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 6 μηνών.
Θα σκοτώσω τους ομήρους αν γίνει επιχείρηση κατά των αδελφών Κουασί” απείλησε νωρίτερα ο ένοπλος στο παντοπωλείο, κάτι που φαίνεται ότι μοιραία οδήγησε στις παράλληλες επιχειρήσεις των γαλλικών αρχών.Ο ένοπλος απαιτούσε την απελευθέρωση των αδελφών Κουασί.

Embedded image permalink

Η γαλλική Αστυνομία έχει διαπιστώσει σύνδεση μεταξύ του δράστη της επίθεσης στη Μονρούζ και των αδελφών Κουασί, που πιστεύεται πως είναι οι εκτελεστές της σφαγής στο περιοδικό “Charlie Hebdo”, την Τετάρτη, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Οι αδελφοί Κουασί είναι και αυτοί νεκροί, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς νωρίτερα εντοπίστηκαν στην πόλη Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου άρπαξαν τουλάχιστον έναν όμηρο και ταμπουρώθηκαν μέσα σε τυπογραφείο. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς.