Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

Σε εξέλιξη η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή – “Μάχη” για τον Πρόεδρο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρώτη εκ των συνταγματικά προβλεπομένων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ονομαστική ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά καταμέτρηση δυνάμεων ενόψει της κατάληξης της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στις 29 Δεκεμβρίου.

Θεωρείται δεδομένο ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που είναι απαραίτητες για την εκλογή του, ωστόσο η κυβέρνηση θεωρεί πως ο στόχος των 180 ψήφων δεν είναι ανέφικτος στην τρίτη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει τον πήχη για την πρώτη ψηφοφορία από 162 ώς 166 θετικές για τον Σταύρο Δήμα ψήφους, που σημαίνει ότι εκτός των 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, προσδοκά άλλες 7 ώς 11 ψήφους.

Πιθανές δεξαμενές είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, αν και εκτιμάται ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους από σήμερα, αλλά θα περιμένουν την τρίτη ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία λαμβάνουν μέρος και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την άδεια που έδωσε ο εισαγγελέας των φυλακών. Παρών είναι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.