Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Σε ισχύ ο νέος παιδικός σταθμός στη Βούλα

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα (3 Δεκεμβρίου) ο νέος Δημοτικός ΠαιδικόςΣταθμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε χώρο που μισθώθηκε από τονΟργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), στην Οδό Μιλτιάδου 2, στη Δ.Ε. Βούλας.

Ο νέος παιδικός σταθμός φιλοξενεί, σε πλήρη λειτουργία, συνολικά 50 παιδιά,ικανοποιώντας έτσι πλήρως όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στον ΟργανισμόΑθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ). Ήδη από τις 22Οκτωβρίου, όπως είχε δεσμευτεί άλλωστε η Δημοτική Αρχή, είχαν ικανοποιηθεί όλεςοι αιτήσεις παιδιών σε κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό.

Μετά τη δημιουργία καιστελέχωση του νέου παιδικού σταθμού, όλα τα παιδιά έχουν τοποθετηθεί εκεί πουείχαν ζητήσει να φιλοξενηθούν. Παράλληλα, επειδή πλέον δημιουργήθηκανπερισσότερες θέσεις απ’ αυτές που ζητήθηκαν, η διοίκηση του ΟΑΠΠΑ βρίσκεται στηδιαδικασία να δεχτεί και όσα παιδιά που διαθέτουν τα νόμιμα δικαιολογητικά αλλάείχαν καταθέσει εκπρόθεσμες αιτήσεις. Ταυτόχρονα, στον βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται στην Οδό Ήρακλειδών, θαφιλοξενηθούν επιπλέον 12 βρέφη, φτάνοντας τον αριθμό στα 27.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δίνειαπόλυτη προτεραιότητα στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σεόλους του δημότες. Ειδικότερα για το θέμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, γίνεται πράξη η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να μην μείνει κανένα παιδί του Δήμου έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Γ