Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Σε κλοιό χιονιά η Βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες (το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης) συνθέτουν το απόλυτα “εορταστικό” σκηνικό του καιρού που επικρατεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Χιονίζει από τη νύχτα της Παρασκευής σ΄ ολόκληρο το νομό Φλώρινας, αλλά και στις πόλεις της Έδεσσας, της Καστοριάς και της Κοζάνης (από το μεσημέρι του Σαββάτου).

Οι θερμοκρασίες σ’ ολόκληρη σχεδόν την κεντρική και δυτική Μακεδονία έπεσαν κάτω από το μηδέν (-5 στη Φλώρινα,-4 στα Γρεβενά, -3 στην Καστοριά και την Κοζάνη, – 2 στο Κιλκίς , -1 στη Θεσσαλονίκη).

Η ισχυρή χιονόπτωση της νύχτας αλλα και ο παγετός που επικρατεί, δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων η οποία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην εθνική οδό Φλώρινας –Καστοριάς, μέσω Βίγλας από το 16ο-25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου από το 20-30ο χιλιόμετρο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού, αλλά και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.