Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Σκληρή κόντρα στον αναρχικό κόσμο της Θεσσαλονίκης

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia κείμενο από τους “Αναρχικούς Μηδενιστές”. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μέλος του αναρχικού κινήματος χρημάτισε αστυνομικό: Την Τρίτη  3 Νοεμβρίου 2015 έχει οριστεί το δικαστήριο για την πρώτη εισβολή των μπάτσων στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ, στη Θεσσαλονίκη. Η εισβολή είχε γίνει το πρωινό της 4ης Δεκεμβρίου 2010. Σε αυτή τη δίκη θα βρεθούν ως  κατηγορούμενοι 12 άτομα που  είτε συνελήφθησαν  μέσα στην κατάληψη είτε στο δρόμο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι μεταξύ άλλων: εγκληματική οργάνωση (διεύθυνση και σύσταση), ληστεία, εμπρησμός, σωματικές βλάβες, παράνομο ραδιόφωνο(radio revolt), απείθεια (άρνηση αποτυπωμάτων –άρνηση λήψης φωτογραφιών).

Για αυτή την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί τρία άτομα. Ο Αναστασιάδης Παναγιώτης, o Αναστασιάδης Στέλιος και ο Gugov Ivan οι οποίοι έχουν δηλώσει την αθωότητα τους με δημόσια κείμενα από την πρώτη στιγμή της προφυλάκισης τους, καταγελώντας σκευωρία των αστυνομικών αρχών.
Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να γνωστοποιήσει το εξής περιστατικό. Ένα περιστατικό που αποτελεί τα τελευταία τρία χρόνια το κοινό μυστικό των αναρχικών της Θεσσαλονίκης. Τον χρηματισμό του μπάτσου Π.Τ. από τον κατηγορούμενο αναρχικό  Σ.Π. Ο λόγος της δημοσιοποίησης είναι προφανής. Ένας αναρχικός δεν επιτρέπεται να έχει καμία συνδιαλλαγή με μπάτσους. Αυτές οι τακτικές είναι τακτικές μαφίας. Καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με  πολιτικές διεργασίες, και δεν πρέπει έπ ουδενί να υιοθετούνται από άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται ως αναρχικοί. Ο χρηματισμός αυτός έγινε ώστε να μην ενσωματωθεί στη δικογραφία η κατάθεση του μπάτσου που “έκαιγε” τον παραπάνω αναρχικό. Η συμφωνία ήταν συγκεκριμένη και προέβλεπε το λάδωμα με 5000ευρώ στον μπάτσο μετά από ένα σχετικό παζάρι που μεσολάβησε. Η συγκεκριμένη συμφωνία είχε ένα απτό και ξεκάθαρο αποτέλεσμα για τον Π. Την μη προφυλάκιση του και την προφυλάκιση ατόμων που δηλώνουν αθώοι.
Η  δικηγόρος  του Σ. Π. είναι η Ν.Ζ. η οποία και είναι ενήμερη για το ποιον του πελάτη της.

Ποιος είναι ο μπάτσος Π.Τ.
Ο εν λόγο μπάτσος είναι το σύμβολο του διεφθαρμένου μπάτσου στη Θεσσαλονίκη. Είναι άλλωστε αρκετές οι φορές που ο συγκεκριμένος δέχτηκε δημόσιες και επώνυμες καταγγελίες για διάφορα περιστατικά . Περιστατικά όπως:
1. Ο τραμπουκισμός του δημοσιογράφου της εφημερίδας Μακεδονία Κώστα Κουκουμάκα, το 2007 όταν ο εν λόγο μπάτσος υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.
2. Η σύλληψη του το 2012 για την υπόθεση των νονών της Θεσσαλονίκης (υπόθεση Μάρκου Καραμπέρη).
3. Ο τραμπουκισμός ενός ιδιοκτήτη μαγαζιού στα Λαδάδικα το 2013 όταν ο Τ.Π. ήταν διοικητής του Αστυνομικό Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Η γνωστοποίηση του παραπάνω περιστατικού γίνεται από πρώην συντρόφους του Σ. Π. και γίνεται επειδήστους κόλπους μας δοσοληψίες-συνεργασίες με μπάτσους δεν χωράνε. Με τους μπάτσους είμαστε απέναντι όχι δίπλα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΜΑΣ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΤΣΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΑΔΙΡ
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ