Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

Σκληρό μήνυμα Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις στα εθνικά θέματα

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Θεσσαλονίκη τονίζοντας πως «δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις στα εθνικά θέματα».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει ως στόχο τη δημιουργία hotspots στην Τουρκία και την ταυτοποίηση των προσφύγων εκεί. Αν ο πρωθυπουργός συζητήσει αυτό, τότε μόνο η ΝΔ μπορεί να συμφωνήσει και να στηρίξει την κυβέρνηση, σε διαφορετική περίπτωση δήλωσε πως «η ΝΔ εκπτώσεις στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να αποδεχθεί». Παράλληλα, χαρακτήρισε «ενδοτική» τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι εθνοκάθαρση και σημείωσε:

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι Γενοκτονία, η ιστορία δεν παραγράφεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «με Μεϊμαράκη πρόεδρο η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε ένα φορολογικό μέτρο».

«Δεν είμαστε ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί, ούτε στην αντίσταση βγήκαμε. Απλώς αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει», είπε και εξήγησε πως το καλοκαίρι η ΝΔ ψήφισε την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και όχι τα φορολογικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, τα οποία είναι δική της πολιτική.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «πυροβόλησε τα πόδια της χώρας και οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες». «Λέει ναι σε όλα ο μπαγάσας και όσο επικίνδυνο ήταν το ″όχι″ που έλεγε, περισσότερο επικίνδυνο είναι και το ″ναι″», παρατήρησε για τον κ. Τσίπρα.