Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ! Εξέδιδαν ανήλικα για 5 ευρώ – Δύο μολύνθηκαν με AIDS

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα ανήλικα παιδιά, θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Από την βαρβαρότητα της αναγκαστικής  εκπόρνευσης  για πέντε ευρώ στην κόλαση του AIDS.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Τζανέτος Αντύπας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποκάλυψε ότι δύο παιδιά μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική συνεύρεσή τους με άτομα τα οποία αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

«Από τα 25 παιδιά, 8 έως 14 χρόνων που παραπέμφθηκαν, ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης, για το 2014, στις δομές της οργάνωσής μας, τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά» ανέφερε ο κ.Αντύπας, προσθέτοντας μάλιστα ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά, χωρίς προφυλακτικό, ήταν πέντε ευρώ!

Αναφερόμενος στην έκθεση με φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών που έγινε περίπου πριν από 2,5 χρόνια, είπε ότι εκείνη την περίοδο, στην τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης, δέχθηκαν 6500 κλήσεις από πελάτες τους ή από άνδρες, οι οποίοι όλοι δήλωναν ότι είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη.

«Οι κλήσεις μάλιστα έγιναν σε τρεις μόλις μέρες, οπότε φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό» τόνισε ο κ.Αντύπας.