Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ στον παγκόσμιο αθλητισμό! Αγνοείται πρωταθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης μετά από βουτιά στα νερά της Μεσογείου!

Η πιο επιτυχημένη αθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης στον κόσμο  αγνοείται από την περασμένη Κυριακή, όταν επιχείρησε ελεύθερη κατάδυση στην θάλασσα των Βαλεαρίδων, κοντά στο ισπανικό νησί Φορμεντέρα.

Την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ελεύθερης Κατάδυσης (AIDA) και η οικογένεια της 53χρονης Ρωσίδας πρωταθλήτριας, Ναταλίας Μολχάνοβα, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι η Μολχάνοβα αγνοείται από την περασμένη Κυριακή, όταν καταδύθηκε με συναδέλφους της στην θάλασσα των Βαλεαρίδων σε βάθος 30 με 40 μέτρα, χωρίς βατραχοπέδιλα, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολύ ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της πρωταθλήτριας συνεχίζονται, αλλά έχουν εκφραστεί φόβοι ότι μπορεί να είναι νεκρή.

Η πορεία της Ναταλία Μολχάνοβα να καταδύεται σε μεγάλα βάθη, χωρίς οξυγόνο, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή. Ήταν η καλύτερη δύτρια ελεύθερης κατάδυσης όλων των εποχών, αφού μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή της για εννέα ολόκληρα λεπτά και είχε λάβει είκοσι ατομικά χρυσά μετάλλια και δύο ομαδικά σε παγκόσμια πρωταθλήματα ελεύθερης κατάδυσης.

Η 53χρονη Ρωσίδα είχε «σπάσει» ακόμα και τα παραδοσιακά όρια που χωρίζουν τους άνδρες αθλητές από τις γυναίκες, όταν το 2007 στους παγκόσμιους αγώνες ελεύθερης κατάδυσης στο Μάριμπορ της Σλοβενίας ο χρόνος της ήταν καλύτερος ακόμα και από τον πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης που είχε λάβει το χρυσό μετάλλιο.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην παιδαγωγική επιστήμη, είναι πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ελεύθερης κατάδυσης και μητέρα δύο παιδιών, της Οκσάνα και του Αλεξέι.