Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΣΟΚ: Συνετρίβη αεροπλάνο που ανήκε σε τρομοκράτη – Δείτε σε ποιον

Στην οικογένεια γνωστού τρομοκράτη ανήκε το ιδιωτικό τζετ που συνετρίβη την Παρασκευή, σε έκθεση αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία, δίπλα στο αεροδρόμιο Blackbushe, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC.

Το δυστύχημα ξύπνησε μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν ο πλανήτης είχε «παγώσει» από την πρόσκρουση των Μπόινγκ στους δίδυμους πύργους, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Πεντάγωνο.

Τότε, η Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, για να ακολουθήσει η διεθνής κινητοποίηση κατά της τρομοκρατίας. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εντοπίστηκε το 2011 στο Πακιστάν και αιχμαλωτίστηκε, πριν εκτελεστεί.

 Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Μ. Βρετανία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια των νεκρών, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητά τους.
Το αεροσκάφος ανήκε στον πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν,  το οποίο ταξίδευε από το Μιλάνο προς τη Μ. Βρετανία, έπεσε κοντά στο τέλος του αεροδιάδρομου, ενώ επιχειρούσε προσγείωση.
Ο πιλότος και οι τρεις επιβάτες σκοτώθηκαν, ενώ προκλήθηκαν μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του αεροδρομίου, ο πιλότος έχασε την αίσθηση του χώρου, με συνέπεια να βγει εκτός διαδρόμου και να προκληθεί το θανατηφόρο ατύχημα.