Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Στην…”αγκαλιά” του Κοπελούζου τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Νικήτρια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια, αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport AG – Slentel Ltd του ομίλου Κοπελούζου.

Ειδικότερα, σήμερα αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές που υποβλήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.), METKA Α.Ε., FRAPORT AG-SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. και ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων (ομάδες Α και Β).

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η FRAPORT AG-SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση, όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, και 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για την Ομάδα Β. Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση των αεροδρομίων για διάστημα 40 ετών με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 10, ενώ ως «αντάλλαγμα» οφείλει να προχωρήσει σε επενδύσεις για την αναβάθμισή τους ύψους 200-250 εκατ. ευρώ εντός της πρώτης τετραετίας. Πάντως το παραπάνω ποσό – σύμφωνα με στοιχεία που έχει καταθέσει η ΟΣΥΠΑ και δεν έχουν αμφισβητηθεί από την κυβέρνηση – εξασφαλίζεται από τα έσοδα των ίδιων των αεροδρομίων και θα μπορούσαν οι επενδύσεις να γίνονταν υπό το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, δίχως αυτά να παραδοθούν σε ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι τα 14 αεροδρόμια έχουν διαιρεθεί σε δύο ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει αυτά σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα και τη δεύτερη ομάδα τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Επίσης, τονίζεται πως η Slentel αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, ενώ η γερμανική Fraport διαχειρίζεται τα εξής αεροδρόμια ανά τον κόσμο: Φρανκφούρτη (Γερμανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Αννόβερο (Γερμανία), Pulkovo (Ρωσία), Βάρνα (Βουλγαρία), Αττάλεια (Τουρκία), Ίντιρα Γκάντι (Ινδία), Xian Xianyang (Κίνα), Ντακάρ (δυτ. Αφρική), Λίμα (Περού).