Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Στον Παπούλια ο Σαμαράς – Ζήτησε τη διάλυση της Βουλής (βίντεο)

Λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι πέρασε ο πρωθυπουργός το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες αρχικά ο κ. Παπούλιας είπε στον κ. Σαμαρά: «Κύριε πρωθυπουργέ έφτασε η μεγάλη στιγμή», για να απαντήσει ο κ. Σαμαράς: «Η Βουλή διαλύεται πρόωρα. Οι εκλογές αυτές που άλλωστε δεν τις ήθελε ο ελληνικός λαός δεν ήταν απαραίτητες. Γίνονται δυστυχώς από κομματική ιδιοτέλεια. Όταν πρόκειται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του έθνους μας τότε απαιτείται ένας αγώνας με αλήθεια κι ευθύνη. Δεν πρέπει να μπαίνουν τα κόμματα μπροστά, αλλά η πατρίδα. Όταν μάλιστα εξαρτάται από τον αγώνα αυτό η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, τότε αντιλαμβάνεστε ότι δίνουμε τον αγώνα αυτόν και θα τον δώσουμε με αίσθημα υπέρτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας».

«Εύχομαι το καλύτερο για την πατρίδα», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο περίπου στις 12:40.