Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Στο Πειθαρχικό ο γυναικολόγος που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να “τσεπώνει” 900 ευρώ

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικης Περιφέρειας Αττικής παραπέμπεται ο 64χρνος μαιευτήρας – γυναικολόγος του ΕΣΥ, που συνελήφθη την Παραμονή των Χριστουγέννων επ’ αυτοφωρο να παίρνει φακελάκι 900 ευρώ από γυναίκα ασθενή.

Ο 64χρονος κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σ’ αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Όπως έγινε γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο ιατρός, εκτός από την παραπομπή στο Πειθαρχικό, αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου του στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική απόφαση και να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μία ακόμη ιατρός γυναικολόγος, 45 ετών, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, «ο οποίος παραβίασε βάναυσα τον όρκο του, προσέβαλε το ιατρικό σώμα και κατασυκοφάντησε το ΕΣΥ με την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη του» δεν είναι μέλος της διοίκησης του Ανωτάτου Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε φαινόμενο χρηματισμού γιατρού και καλεί τόσο τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των επιόρκων γιατρών όσο και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει άμεσα τα δέοντα.