Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Συγκλονιστικές εικόνες από την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο – Tα πτώματα, ο τζιχαντιστής και οι έντρομοι όμηροι

Σοκαριστικές είναι οι πρώτες εικόνες του εβραϊκού παντοπωλείου στο Παρίσι, που δόθηκαν στη δημοσιότητακατά τη διάρκεια της ομηρίας όπου ο Αμεντί Κουλιμπαλί δολοφόνησε τέσσερις πολίτες, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το υλικό είναι από τις κάμερες ασφαλείας τους καταστήματος και το δημοσιοποίησε η “Daily Mail”. Στις εικόνες φαίνονται τα άψυχα σώματα των ομήρων και οι υπόλοιποι που έντρομοι ακούνε τον τρομοκράτη, αγωνιώντας για την τύχη τους.

Σε άλλη εικόνα, ο Κουλιμπαλί είναι στο πίσω μέρος του καταστήματος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ένας υπάλληλος είναι στον τοίχο με τα χέρια του υψωμένα, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας.

Ο Κουλιμπαλί μιλά στους έντρομους ομήρους, σε άλλη εικόνα, μετά από την εισβολή του στο εβραϊκό παντοπωλείο και αφού έχει εκτελέσει τέσσερις απ’ αυτούς. Συνολικά, 19 άτομα παγιδεύτηκαν στο κατάστημα όταν εισέβαλε ο τρομοκράτης, κρατώντας δύο καλάσνικοφ. Κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να κρυφτούν στα ψυγεία του υπογείου.

Ένα από τα σώματα που φαίνονται στις φωτογραφίες θεωρείται ότι ανήκει στον Γιόχαν Κόεν, τον 22χρονο υπάλληλο του καταστήματος που άρπαξε ένα από τα όπλα του Κουλιμπαλί όταν αυτός το ακούμπησε στο πάτωμα. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο Κόεν προσπάθησε να στρέψει το όπλο ενάντια στον τρομοκράτη, αλλά αυτό είχε μπλοκάρει. Αμέσως μετά ο Κουλιμπαλί τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Την ίδια τύχη είχαν ο Γιόαβ Χατάμπ, ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά και ο Φιλίπ Μπραχάμ. Τα τέσσερα θύματα κηδεύτηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη.

Σε άλλες εικόνες κάποιοι από τους ομήρους προσπαθούν να φτάσουν τις κάμερες στο ταβάνι όταν ο Κουλιμπαλί τους έδωσε εντολή να τις καταστρέψουν. Το υλικό όμως διατηρήθηκε γιατί καταγράφηκε σε σκληρό δίσκο.