Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: 15.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Γαλλίας

Εμπόλεμη χώρα θυμίζει η Γαλλία, στον απόηχο των πρωτοφανών τρομοκρατικών επιθέσεων που κλόνισαν τη χώρα.

Τουλάχιστον 10.500 στρατιώτες έχουν κατέβει στους δρόμους, φυλώντας κάθε πιθανό στόχο. Πάντως, οι περιπολίες δεν περιορίζονται μόνο έξω από κτίρια που είναι πιθανοί στόχοι, αλλά γενικότερα… παντού, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε γωνία του Παρισιού υπάρχουν ομάδες δύο-τριών πάνοπλων ανδρών.

Και τα μέτρα δεν σταματούν εκεί, αφού στις στέγες είναι ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι παρακολουθούν τους περαστικούς με διόπτρες και κιάλια προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Οπως είναι φυσικό, ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας. 717 εβραϊκά σχολεία και χώροι λατρείας στη Γαλλία προστατεύονται από τη Δευτέρα από 4.700 αστυνομικούς.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, απευθυνόμενος στους γονείς μαθητών εβραϊκού σχολείου στο νότιο Παρίσι – κοντά στην περιοχή όπου την Πέμπτη ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε μία δημοτική αστυνομικό- για την προστασία παιδιών και γονιών, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακόμη, το Παρίσι θα κινητοποιήσει από το βράδυ της Τρίτης, 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια “ευαίσθητων σημείων της επικράτειας”, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ “ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας”, δήλωσε ο Λε Ντριάν.Αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (σ.σ.: ο στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ ήταν δίπλα του στη διάρκεια των δηλώσεων αυτών) να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας από την (Τρίτη) το βράδυ“, συνέχισε.

Χθες ήταν μια ιστορική ημέρα για τη Γαλλία με σχεδόν 4 εκατ. Γάλλους που κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν εναντίον της τρομοκρατίας. Σε εξέλιξη είναι ακόμη το ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των τρομοκρατών που διαφεύγει.