Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κοτομπουκιές γνωστής εταιρείας (ΦΩΤΟ)

Το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp. ανιχνεύθηκε σε προϊόν γνωστής εταιρείας παραγωγής τροφίμων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΦΕΤ, καλώντας το κοινό να μην το καταναλώσει. Χθες, είχε ανακοινωθεί η απόσυρση προϊόντος τριμμένης παρμεζάνας άλλης εταιρείας, εξαιτίας του εντοπισμού μούχλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε ότι “ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράµµατος Επισήµου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίµων και σε συνεργασία µε τα Εργαστήρια ∆οκιµών & Ερευνών Τροφίµων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε την ύπαρξη µη ασφαλούς τροφίµου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp”.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το προϊόν “ΙFANTIS µπουκιές παναρισµένες από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου“, σε συσκευασία 500g, µε ηµεροµηνία παραγωγής 11.09.2015 και ανάλωση µέχρι 11.09.2016, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του EFET. Η εταιρεία παραγωγής είναι η “ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ”, Σενέκα 4, Κηφισιά.

“Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άµεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προµηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να µην το καταναλώσουν“, καταλήγει το ενημερωτικό δελτίο.
Το προϊόν όπου εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.
Το προϊόν όπου εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Και μούχλα σε τριμμένη παρμεζάνα

Εξάλλου, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε, χθες, ότι “έχουν ξεκινήσει έλεγχοι για την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας που αφορούσε το προϊόν ‘παρμεζάνα τριμμένη’ με την εμπορική ονομασία ‘BERTOZZI PARMIGIANO REGGIANO’, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν τις24.10.2015 και αριθμό παρτίδας L 15117, σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία των 85g, που παράγεται στην Ιταλία από την επιχείρηση ‘Abele Bertozzi Spa – Via Roma’, διανέμεται και πωλείται στην Ελλάδα από την αλυσίδα υπεραγορών ‘ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ’, στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλα)”.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

Το προϊόν όπου εντοπίστηκε ανάπτυξη μούχλας