Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη: Σήμα της Europol και στην Ελλάδα για μεγάλο χτύπημα Τζιχαντιστών!

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.

Το σήμα εστάλη το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τα ονόματα επτά τζιχαντιστών που φέρονται ότι θα εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το σήμα αυτό εστάλη στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της στενής αστυνομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, με αίτημα να διερευνηθεί αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα πέρασαν από την Ελλάδα και παράλληλα να υπάρχει επιφυλακή για την περίπτωση που εμφανιστούν τις επόμενες μέρες.

Το «ανθρωποκυνηγητό» συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των επικίνδυνων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών σύμφωνα με το έγγραφο που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Η Αθήνα θα πρέπει να ερευνήσει εάν τα στοιχεία των επτά τζιχαντιστών αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα και έαν έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, ώστε να ενημερώσουν τις Αρχές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουν αποσταλεί και φωτογραφίες για να διαπιστωθεί μήπως οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ή προσαγάγει κάποιους με πλαστά στοιχεία, ενώ αναφέρεται επίσης ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στο Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Επίσης μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο και από τις άλλες χώρες που έχουν λάβει το σήμα της EUROPOL.

Πολλοί Ευρωπαίοι στο πλευρό των τζιχαντιστών

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή των τελευταίων δέκα ετών, όσον αφορά στην ασφάλειά της, καθώς τουλάχιστον 5.000 Ευρωπαίοι μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και κάποια στιγμή ενδέχεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

Ο ίδιος, μιλώντας σε μια επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου υπογράμμισε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή 11 Σεπτεμβρίου του 2001.