Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος!

Νέες συλλήψεις για διακίνηση μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά προγράμματα δρομολόγησαν εντάλματα που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Νικόλαος Τσιρώνης που ερευνά σειρά εξοπλιστικών μεταξύ των οποίων και την αγορά των αντιαρματικών με την επωνυμία “κορνέτ”.

Σύμφωνα με το skai.gr, ήδη συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος και άλλα δύο άτομα των οποίων ο ένας είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και ο άλλος στενός του συνεργάτης.

Η έκδοση των ενταλμάτων κρίθηκε αναγκαία μετά από νέα στοιχεία που περιήλθαν στον ανακριτή, μια και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται από καιρό σε ώριμο ανακριτικό στάδιο.

Η αγορά των “κορνέτ” είναι ένα από τα πολλά εξοπλιστικά που απασχολούν τους εισαγγελείς και τους ανακριτές Διαφθοράς μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει πριν από ενάμισι και πλέον χρόνο, εξεταζόμενος, ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας, ο οποίος είναι και κατηγορούμενος στις υποθέσεις αυτές.

Ο Κάντας είχε αποκαλύψει ότι πήρε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά που χειρίστηκε λόγω της ιδιότητάς του και στη συνέχεια οι εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου αλλά και οι αρμόδιοι ανακριτές έστειλαν δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων από τα οποία άρχισαν να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία που δίδουν ώθηση στην ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αίτημα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου επιβεβαιώθηκε η καταβολή 800 χιλιάδων ευρώ προς τον Αντώνιο Κάντα, γεγονός που οδήγησε τις ανακριτικές αρχές σε εντάλματα για τη σύλληψη των εμπλεκομένων

Με βάση άλλωστε νεότερα στοιχεία, συνελήφθη και προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος που εμπλέκεται σε πολλά εξοπλιστικά, αλλά η προφυλάκισή του έγινε για την προμήθεια των λεγομένων ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Έρικσον.