Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη 32χρονος μέλος διεθνούς κυκλώματος που διακινεί κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 30-9-2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 32χρονος υπήκοος Αλγερίας, μέλος διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για διευκόλυνση εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε δέμα απεσταλμένο από την Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο περιείχε διαβατήρια διαφόρων Χωρών, ορισμένα εκ των οποίων όπως προέκυψε είχαν κλαπεί. Παραλήπτης του δέματος ήταν ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη εντός υποκαταστήματος εταιρείας ταχυμεταφορών, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη στιγμή που το παραλάμβανε.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην χώρα μας, με σκοπό την πώληση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούσαν να εισέλθουν ή να παραμείνουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή του, καθώς και από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Τριανταοκτώ (38) διαβατήρια διαφόρων χωρών.
• Επτά (7) δελτία ταυτότητας Γαλλικών Αρχών.
• Μία (1) άδεια οδήγησης Βουλγαρικών Αρχών.
• Πλήθος φωτογραφιών.
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
• Το χρηματικό ποσό των -160- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.