Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

Σύλληψη δικαστικού επιμελητή για κλοπή από εταιρεία σε καθεστώς πτώχευσης – Υπάρχει κι άλλο φυντάνι στην Αθήνα που κάνει τα ίδια…

Έξι άτομα, μεταξύ αυτών ένας 55χρονος δικαστικός επιμελητής και ένας 50χρονος ιδιοκτήτης μάντρας παλαιών μετάλλων, συνελήφθησαν για διακεκριμένη κλοπή μηχανολογικού εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις εταιρίας που τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης και βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις εξ αυτών συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Εχεδώρου, να προσπαθούν να φορτώσουν σε γερανοφόρο όχημα, ένα μηχάνημα ψύξης – συμπίεσης αξίας περίπου 60.000 ευρώ, από το εσωτερικό εγκαταστάσεων της εν λόγω πτωχευμένης εταιρείας τυποποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων ειδών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 55χρονος δηλώνοντας την ιδιότητα του, ως δικαστικός επιμελητής, ανέφερε ότι ενεργεί με εντολή του διορισθέντα συνδίκου της πτώχευσης και ότι τα μηχανήματα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, θα μεταφέρονταν σε μάντρα πώλησης παλαιών μετάλλων ιδιοκτησίας του 50χρονου, ο οποίος και συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Από την πλευρά του, ο διορισμένος σύνδικος πτώχευσης διέψευσε ότι έδωσε σχετική εντολή σε οποιονδήποτε για να προβεί σε απομάκρυνση εξοπλισμού, ενώ κατά τη μετάβαση του στην εταιρία διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί και μια γεννήτρια μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ σημείωσε ότι και κατά το παρελθόν έγιναν και άλλες κλοπές στην εταιρία και δηλώθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος των δύο και των υπολοίπων, ηλικίας 22, 29, 39, 46 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 50χρονος ιδιοκτήτη της μάντρας έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στο τμήμα ασφαλείας Εχεδώρου για τα αδικήματα της «υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» και «πλαστογραφίας».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως υπάρχει δικαστικός επιμελητής των Αθηνών, ο οποίος εισβάλλει με βια σε σπίτια, χρησιμοποιώντας την παρουσία αστυνομικών και απαιτεί με εκβιαστικό τρόπο από τους ιδιοκτήτες  να του καταβάλουν χρηματικά ποσά που αφορούν τρίτους και όχι τους ίδιους.