Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνο συμβίωσης και για τους ομοφυλόφιλους, εξήγγειλε ο Υπ.Δικαιοσύνης – Τι είπε για τις αποφυλακίσεις ποινικών

Την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε από τη Βουλή ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα είναι ένα από τα μέτρα που θα ρυθμιστούν νομοθετικά όπως και έτερα ζητήματα αντιρατσιστικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είχε ενταχθεί προς διαβούλευση κατά την διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο οι σχεδιασμοί έμειναν στον «αέρα» λόγω των αντιδράσεων των ΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά ο κ. Παρασκευόπουλος διέψευσε ότι οι ρυθμίσεις που ψήφισε η προηγούμενη Βουλή για την αποσυμφόρηση των φυλακών στάθηκαν η αιτία για τη χωρίς αξιολόγηση αποφυλάκιση κακοποιών.

Αντέτεινε ότι αποφυλακίστηκαν μόνο άρρωστοι, ανάπηροι ή υπερήλικες και επέμεινε ότι αποφυλακίσεις που αποδόθηκαν στο τελευταίο νομοθέτημα θα είχαν γίνει και με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς.

Ανακοίνωσε επίσης την κατάθεση νομοσχεδίου για την πάταξη της διαφθοράς και τους πλειστηριασμούς, την ίδρυση μονάδας απεξάρτησης στο Δομοκό που θα λειτουργήσει εντός του Οκτωβρίου αλλά και την ίδρυση νέων σχολείων δεύτερης ευκαιρίας στο Δομοκό τα Χανιά και την Νιγρίτα.