Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Τέσσερις αυτοκτονίες υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης – “Είμαστε αναλώσιμοι για ‘σας…” φωνάζουν οι συνάδελφοί τους

Τέσσερις αυτοκτονίες συναδέλφων τους μετρούν στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα και καταγγέλουν ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα τους μειώσει το μισθό  και ότι τους θεωρεί αναλώσιμους.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας:

Μάρτυρες εμείς, οι συνάδελφοι των δύστυχων συναδέλφων μας που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους……Μάρτυρες εμείς μίας βουβής ακολουθίας….. της τέταρτης αυτοκτονίας συναδέλφου από την αρχή της κρίσης στην χώρα μας μέχρι και σήμερα……

Εσείς που κυβερνήσατε ή κυβερνάτε τώρα, όλοι εσείς που έχετε μία «καρέκλα» μπορείτε απλά να κοιτάτε, αν σας βγαίνουν οι αριθμοί στο κομπιουτεράκι σας για να μας μειώσετε και άλλο τον μισθό μας…..

Αν έχουμε να κάνουμε εκπαίδευση από τότε που βγήκαμε από τις σχολές, αν υπάρχει η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αν πληρωνόμαστε τα νυχτερινά μας και 2

 

τις υπερωρίες μας, αν υπάρχει ιατρός εργασίας βάση της εργατικής νομοθεσίας για τους υπαλλήλους, αν σε έναν χώρο όπως οι φυλακές στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν και ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, εκτός από τους κρατούμενους που τόσο πολύ σας ενδιαφέρουν, αν…..αν……αν……ατελείωτα ερωτηματικά στα χείλη όλων των συναδέλφων μας.

Για εσάς όμως είμαστε απλά αναλώσιμοι.

Αναλώσιμοι λοιπόν για εσάς τους ευθυνόφοβους που με την λογική σας να περιλαμβάνει το: «θα ξεχαστεί και αυτό ,αφήστε το να περάσει,» τρέχετε τώρα για τα ψηφαλάκια σας. Άλλωστε έχετε και εκλογές να ασχοληθείτε!

Όλοι όμως εμείς, ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ , χτυπημένοι από την κρίση και τη μανία των μνημονίων και που ΕΣΕΙΣ υπογράφετε και εφαρμόζετε πάνω μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έχουμε κάνει αρκετή υπομονή δουλεύοντας υπό αντίξοες συνθήκες, συνεχόμενα… Αλλά οι αντοχές μας έχουν αρχίσει να σπάνε…. Δεν σφαγιάσατε μόνο τους μισθούς μας αλλά και την αξιοπρέπειά μας…..

Για εμάς όμως κανένας συνάδελφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ…για εμάς κάθε συνάδελφος που «φεύγει» μεγαλώνει την οργή μας και την αγανάκτησή μας….

Ασχοληθείτε έστω και μία φορά επιτέλους σοβαρά με την υπηρεσία μας προς όφελος όλων μας. Αποφύγετε την ευθυνοφοβία, ξεπεράστε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, ενσκήψτε αποφασιστικά και με τόλμη στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου μας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. 3

 

Αναδείξτε επιτέλους τους βαθμοφόρους της Υπηρεσίας μας, απεγκλωβίζοντας μας από το τέλμα της στασιμότητας.

Κατανοήστε την ιδιαιτερότητα της Υπηρεσίας μας θεσπίζοντας μισθολόγιο βασισμένο στην βαθμολογική μας εξέλιξη.

Αναγνωρίστε έμπρακτα ότι εργαζόμαστε νύχτες και Αργίες για τις οποίες έχετε θεσπίσει αποζημίωση χωρίς ωστόσο να τη λαμβάνουμε.

Προχωρήστε επιτέλους στη δημιουργία ειδικών θαλάμων νοσηλείας κρατουμένων σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία της Αττικής, εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ ετησίως και δίνοντας ψυχολογική και σωματική ανάσα στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.

Ξεκινήστε μία έρευνα για να δούμε που βρίσκεται επιτέλους το επίπεδο της ψυχικής υγείας του προσωπικού.

Ορίστε επιτέλους υπεύθυνους ψυχολόγους για το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης.

Τα βήματα είναι απλά για να σωθεί έστω και ένας συνάδελφος

1. Συνεχής και σταθερή παρακολούθηση και καταγραφή του φαινομένου με κεντρικό συντονισμό ενεργειών πρόληψης.

2. Ψήφισή προεδρικού διατάγματος για την υγιεινή και την ασφάλεια στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης.

3. Εφαρμογή στρατηγικών αντιμετώπισης του άγχους και του στρες στην εργασία μας.

4. Ενημέρωση προσωπικού σε θέματα ψυχικής υγιεινής.

5. Συνεχής βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και υλικοτεχνικής υποδομής.

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα.

Εσείς απλά τολμήστε το……..

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο- -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Αναγνώστου Αλεξόπουλος Βασίλειος