Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Τα Παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ κατέκτησαν την Αμερική! (Φωτογραφίες)

Του Βασίλη Γραμμένου…Στους παγκόσμιους αγώνες που πραγματοποίηθηκαν τον περασμένο μήνα στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στους οποίους συμμετείχαν έλληνες αθλητές των σωματών ασφαλείας Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, οι διακρίσεις “έπεφταν βρoχή”…
Οι μάχιμοι αθλητές μας κατάφεραν να διακρίθουν κατακτώντας πολλά χρυσά, ασημένια αλλά και χάλκινα μετάλλια, ανεβάζοντας έτσι στο βάθρο του νικητή τη χώρα μας, κάτι που μας έκανε όλους εθνικά υπερήφανους!
Φυσικά, μεγαλύτερη υπερηφάνεια  και ικανοποίηση αισθάνονται τα στελέχη της φυσικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου τα οποία, μετά τον θρίαμβο έσπευσαν να συγχαρούν αλλά και να βραβεύσουν τους συναδέλφους τους που διακρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Από την υπέρμετρη όμως χαρά τους…ξέχασαν να αναφέρουν τα ονόματα των διακριθέντων που θριάβευσαν.
Εμείς σας παραθέτουμε αναλυτικά τα στοιχεία, φωτογραφικό υλικό από τους αθλητές καθώς επίσης και το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:
Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος συμμετείχε στους  παγκόσμιους αγώνες τζούντο αστυνομικών και πυροσβεστών FAIRFAX 2015 καθώς και στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, του τάε-κβον-ντο και της άρσης βαρών, που έλαβαν χώρα στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 25/06-06/07/2015.
Οι παγκόσμιοι αγώνες αστυνομικών και πυροσβεστών FAIRFAX 2015 επέχουν θέση «μικρής» Ολυμπιάδας καθώς σε αυτούς λαμβάνουν χώρα πληθώρα διαφορετικών ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς εορτάζονται τα τριάντα (30) χρόνια της και σε αυτή συμμετείχαν είκοσι πέντε περίπου χιλιάδες (25.000) αστυνομικοί και πυροσβέστες από όλα τα σημεία του πλανήτη. Το πόσο σημαντική ήταν η διοργάνωση, το κατέδειξε η παρουσία χιλιάδων εθελοντών προς την επιθυμητή περάτωση των αγώνων και των δραστηριοτήτων.Η εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, σε έναν τέτοιο θεσμό αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την Αθλητική μας Ένωση και την Ελληνική Αστυνομία έχοντας υπόψιν μας τις δεδομένες κοινωνικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως οι αθλητές μας είχαν στο ενεργητικό τους αρκετές επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.Οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών απέφεραν καρπούς και στο αγωνιστικό επίπεδο  κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή του κόσμου και να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.Ειδικότερα ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ Γεώργιος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -100kg, ο ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -66kg και ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ Χρήστος το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -90kg έχοντας τη συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών που παρακολούθησαν τους αγώνες.Αξίζει φυσικά να σημειώσουμε και την αγωνιστικότητα και των υπολοίπων αθλητών τις ομάδας μας ΖΗΣΗ Βασιλείου και ΨΑΛΛΙΔΑ Περικλή, οι οποίοι αγωνίσθηκαν με σθένος και πάθος στους αγώνες αυτούς.Είναι σαφές πως το σύνολο των συνοδών και των αθλητών, μας αποδεικνύει με τις προσπάθειές τους, την περίτρανη αγάπη όλων για την ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητισμού, την προβολή της πατρίδος μας αλλά και της εικόνας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω αποστολή δεν ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ελληνική Αστυνομία ούτε στο κατ’ελάχιστο. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης επιβάρυναν τόσο την Ένωσή μας όσο και τους ίδιους τους αθλητές αποδεικνύοντας περίτρανα την αγάπη μας για το άθλημα αυτό αλλα και για την προβολή της χώρας μας και της Ελληνικής Αστυνομίας στο εξωτερικό.

Την αποστολή συνοδεύουν εκ μέρους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Α/Β΄ ΠΛΑΚΙΑΣ Θεοφάνης και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνοικών Ελλάδος Υ/Α΄ ΓΡΙΜΜΑΣ Ιωάννης.

Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βράβευσαν στις (20-07-2015), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους αθλητές των αντιπροσωπευτικών ομάδων των δύο Σωμάτων, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Αγώνες Αστυνομικών και Πυροσβεστών FAIRFAX 2015 στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Τη βράβευση των αθλητών πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Επίσης, παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, η Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, o Συντονιστής Υποστήριξης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Στέφανος Σπανέας, καθώς και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι:
«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας συγχαρώ. Η ημέρα ανήκει σε σας. Η τιμή ανήκει σε εσάς. Η Ελληνική Αστυνομία το Πυροσβεστικό Σώμα, όλη η Πολιτική και η Φυσική ηγεσία είναι εδώ, ακριβώς για να τιμήσουν την προσπάθεια και την επιτυχία σας.
Η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά. Κάθε αστυνομικός και κάθε πυροσβέστης είναι ταυτόχρονα οικογενειάρχης και εργαζόμενος. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Αθλητισμό. Πρέπει να προβάλλουμε αυτό το πρόσωπο στην κοινωνία, ώστε ο κάθε πολίτης, παρά τις υποψίες, καχυποψίες ή ενστάσεις, να μπορέσει να δει ότι πλάι του στέκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ένας σύγχρονος πολίτης, ένστολος πολίτης, που διαθέτει κοινωνικές, πνευματικές και πολιτιστικές ευαισθησίες.
Άρα λοιπόν, η σημερινή τελετή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που απέδειξαν ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς καταφέρνουμε πάντα μέσα στο fair play, να δείχνουμε την ελληνική ψυχή. Άρα αυτήν την αισιόδοξη πλευρά βραβεύουμε. Τον καθένα από εσάς, την ίδια την ομάδα, τους προπονητές, τους τεχνικούς, όλο το team.
Είναι για μας, και όχι μόνο για μας, αλλά και για την Ελληνική κοινωνία, αυτό ακριβώς το αισιόδοξο που αναζητούμε. Η αισιοδοξία του Έλληνα που πολεμά, που ξέρει να κερδίζει, που ξέρει τι είναι άμιλλα, τι είναι νίκη, τι είναι υπερηφάνεια. Για εμάς είστε παράδειγμα, που θα κρατήσουμε στη μνήμη μας. Και πάλι συγχαρητήρια».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, τόνισε ότι:
«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ τους αθλητές –αστυνομικούς και πυροσβέστες– και τους προπονητές και όλη την αποστολή, για τις διακρίσεις που πετύχατε σε αυτήν την αθλητική διοργάνωση και για την εξαιρετική σας παρουσία.
Κατορθώσατε για μία ακόμα φορά να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε πολλούς συναθλητές σας με την αγωνιστικότητα και την αθλητική σας επάρκεια.
Προσωπικά σας εγγυώμαι ότι θα σας στηρίζω και θα είμαι δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια. Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με επιτυχίες στην ζωή σας, αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας».
O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, στον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Θα ήθελα με τη σειρά μου να επικεντρωθώ σε δύο χαρακτηριστικά:
Πρώτον, χωρίς να θέλω να μειώσω τα ατομικά αθλήματα και τις διακρίσεις στα ατομικά αθλήματα, θα ήθελα να σταθώ στην ομαδικότητα που χαρακτηρίζει και τις δύο ομάδες του μπάσκετ, στο χαρακτηριστικό αυτό της ομαδικότητας, η οποία οδηγεί πάντα σε καλά αποτελέσματα.
Δεύτερον, θα ήθελα να αναφερθώ στον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων μπάσκετ –της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος- έναν αγώνα που είχε ως χαρακτηριστικό το ελληνικό χρώμα. Ελληνικό χρώμα και στην κερκίδα με την ομογένεια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, που κυμάτιζε η Ελληνική σημαία. Και μετά το τέλος του αγώνα ήταν όλοι αγαπημένοι, οι αθλητές των δύο ομάδων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνοχής για τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Αξίζουν πολλά μπράβο πρώτα στην ομογένεια, που βοήθησε πάρα πολύ τις αποστολές και φυσικά πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στα μέλη των ομάδων και στα τεχνικά επιτελεία. Σας ευχαριστώ».
Πιο αναλυτικά, ως προς τις διακρίσεις που έλαβαν οι αθλητές:
Για την Ελληνική Αστυνομία
Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης των ανδρών, αποτελούμενη από έντεκα (11) αθλητές, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η Ομάδα Τζούντο, στην κατηγορία ανδρών 45 ετών και άνω στα 100 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία 30 ετών και άνω στα 66 κιλά, το αργυρό μετάλλιο.
Η Ομάδα Tae – Kwon – Do , στην κατηγορία 60 κιλών, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Η Ομάδα Άρσης Βαρών, στην κατηγορία 50-55 ετών στα 82,5 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνολο των κιλών (345 κιλά), καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στις πιέσεις πάγκου (137,5 κιλά).
Για το Πυροσβεστικό Σώμα:
Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης των ανδρών, αποτελούμενη από δέκα (10) αθλητές, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Χρυσό μετάλλιο στο Τζούντο γυναικών.
Χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις μήκος.
Οι συγκεκριμένοι αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από 26 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 2015, επέχουν θέση μικρής Ολυμπιάδας, καθώς σε αυτούς λαμβάνουν χώρα πληθώρα ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 25.000 αστυνομικών και πυροσβεστών από όλο τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας, ενώ η Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδας εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα.
_4
_-2
image-1