Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Την άρση ασυλίας του Μιχαλολιάκου, για τις απειλές κατά δημοσιογράφων, αποφάσισε η Βουλή

Σε άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για ένα ακόμη αδίκημα αυτό της παρακίνησης σε βία κατά δημοσιογράφων προχώρησε με ευρεία πλειοψηφία η  Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας με χρήση κάλπης. 

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 195 βουλευτές, καταψήφισαν έξι και «παρών» δήλωσαν δύο. Αίσθηση από τον μεγάλο αριθμό των απόντων, καθώς στην ψηφοφορία επέλεξαν να μη συμμετάσχουν 97 βουλευτές δηλαδή σχεδόν το 1/3 των βουλευτών. Η άρση της ασυλίας αφορούσε απειλές που εκτόξευσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά δημοσιογράφων σε δημόσια ομιλία του το 2011. Υπενθυμίζεται ότι την άρση της ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Αντίθετα η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για πολεοδομικές παραβάσεις (παράτυπη ράμπα και σκαλωσιές) που εντοπίστηκαν στα γραφεία που νοικιάζει το κόμμα του στην οδό Συγγρού. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου ψήφισαν 21 βουλευτές, κατά ψήφισαν 157 και «παρών» δήλωσαν 25.