Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020

Τσίπρας αδειάζει Κατρούγκαλο για την επιστροφή των επίορκων

Τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο άδειασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την επιστροφή των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Αίσθηση στα μέλη της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η αποδοχή του κ. Τσίπρα ότι ο νόμος αυτός άφηνε «παραθυράκια» να επιστρέψουν και όσοι δεν έπρεπε στις θέσεις τους στο Δημόσιο και αφού χαρακτήρισε τον προηγούμενο νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «κατάπτυστο», είπε:

«Όταν όμως είδαμε ότι η κατάργησή του ανοίγει παράθυρο να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα έπρεπε όντως να έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, έπρεπε να παρέμβουμε αποφασιστικά. Πριν μας το υποδείξει ο οποιοσδήποτε στα δελτία των ειδήσεων. Η αντίδραση ήταν φυσικά σωστή. Αλλά πρέπει να είναι και άμεση. Να απαντά στο πρόβλημα και όχι στον επικοινωνιακό του αντίκτυπο. Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι από εδώ και εμπρός. Λάθη θα κάνουμε και αδυναμίες θα εκδηλώσουμε. Είναι φυσικό. Το ζητούμενο είναι να τα αντιμετωπίζουμε ριζικά και αποτελεσματικά όταν τα συνειδητοποιούμε. Χωρίς να περιμένουμε να μας τα υποδείξουν οι αντιπαλοί μας».