Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

Φρικιαστική αποκάλυψη: Καρχαρίες κατασπάραξαν τα θύματα του “Norman Atlantic”

Συγκλονίζουν οι αναφορές του ιταλικού τύπου για την κατάσταση των πτωμάτων, που εντοπίστηκαν έως τώρα, από την τραγωδία του “Norman Atlantic” ανοιχτά της Κέρκυρας, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα θύματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, είναι πιθανό να δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες όταν έπεσαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις νεκροψίες, που διέρρευσαν σε ιταλικά μέσα, υπάρχουν πληγές στις σορούς των θυμάτων. Ιδίως μία από τις σορούς φέρει πολλές πληγές. Ωστόσο, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν οι επιβάτες του “Norman Atlantic” έχασαν τη ζωή τους από επίθεση καρχαριών ή αν οι καρχαρίες τους επιτέθηκαν αφού είχαν πεθάνει. Στις έρευνες θα συμμετάσχει επίσης και ο θαλάσσιος βιολόγος, Λούτσιο Ροζιτάνο.

Σε ό,τι αφορά στην ανάλυση του περιεχομένου των δυο “μαύρων κουτιών” του πλοίου που έχουν κατασχεθεί, η όλη διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές ελπίζουν να μπορέσουν να συλλέξουν με τον τρόπο αυτό πολύτιμα στοιχεία για την επικοινωνία του καπετάνιου με την ακτοφυλακή και τους χειρισμούς κατά τις φάσεις εκκένωσης του πλοίου.