Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020

100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης

Μια ημερομηνία, δύο σημαντικά γεγονότα, ένα τεράστιος μουσικός! Στις 18 Ιανουαρίου του 1915 γεννιέται στα Τρίκαλα μια από τις προσωπικότητες που είναι χαραγμένη στην καρδιά όλων των Ελλήνων και ακριβώς 69 χρόνια αργότερα πεθαίνει στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου. Στο ενδιάμεσο κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Στις 20 και 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα κληθούν να δώσουν κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Η οικογένεια του συνθέτη επέλεξε η ίδια τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη συναυλία την οποία θα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έχει ασχοληθεί ουσιαστικά τόσο με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη όσο και με τη διαλεκτική σχέση που αυτό έχει με τις μουσικές σπουδαίων δημιουργών παγκοσμίως.

Οι δύο ερμηνεύτριες που θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Μεγάρου -εκτός από δεκάδες κοινές συναυλίες- συμμετείχαν πέρυσι στην συναυλία του Βασιλικού «Sunday Cloudy Sunday» και ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια σε ιδιαίτερες διασκευές.