Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020

Bild: Ο Τσίπρας ξανάρχισε τα παλιά κόλπα…

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Το κλίμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές βαραίνει εκ νέου λόγω του γεγονότος ότι ο ρυθμός ψήφισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων δεν είναι ο ενδεδειγμένος, κρίνοντας από τις επείγουσες καταστάσεις που βιώνει το ελληνικό κράτος», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild» και με αφορμή την επίσκεψη του Βάλντις Ντομπρόβσκις στην Ελλάδα επισημαίνει:

«Αν και η Αθήνα γνωρίζει ότι τα προαπαιτούμενα έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των χρημάτων της συμφωνίας, εντούτοις αρνείται εδώ και μήνες να εφαρμόσει αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί (…)Η απάντηση των δανειστών είναι να στείλουν ένα μήνυμα: «Δεν θα εκταμιεύσουμε τα 2 δισ. ευρώ που ήταν να δοθούν τον Οκτώβριο».

Κάνοντας λόγο για τον Έλληνα πρωθυπουργό, το δημοσίευμα σχολιάζει: «Ο Τσίπρας θέλει να χρησιμοποιήσει πάλι τις παλιές μεθόδους του και να μη δώσει τα χρήματα που οφείλει στον ιδιωτικό τομέα και τις επιστροφές φόρων που επίσης οφείλει» και καταλήγει:

«Η διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι τώρα έχει περάσει μόλις 18 από τις 49 μεταρρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η τελευταία τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, καθώς, επί της ουσίας, δεν είχε αντικείμενο μελέτης».