Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

EKTAKTO: Ένταση και… προσωρινή διακοπή στη Βουλή για τα κανάλια

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίο που συζητά το νομοσχέδιο Παππά για τα κανάλια.

Η ένταση ξεκίνησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος αποχώρησε από την επιτροπή, διαμαρτυρόμενος ότι το νομοσχέδιο ήρθε στα χέρια των βουλευτών χθες το βράδυ.

«Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να γίνει συζήτηση, δεν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση. Δεν θέλει ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Είναι λάθος να αποδυναμώνουμε τον ρόλο της επιτροπής. Διάλογο θέλετε. Φίμωση θέλετε να πετύχετε; Δεν θα το πετύχετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης με τον Νίκο Παππά να απαντά:

«Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και θα αποδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης ότι η κυβέρνηση θέλει και ευρύτερο διάλογο. Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας αν λέμε ότι το νομοσχέδιο το έχουμε δει από χθες το βράδυ. Στη διαβούλευση έχει ανέβει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. 21/7 το ένα κομμάτι και το κομμάτι των αδειοδοτήσεων και της δυνατότητας της ΕΡΤ να παρέχει δυνατότητες ψηφιακού δικτύου από τις 23/7. Αυτό συνιστά ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών».