Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020

O Τόσκας κατήργησε τη ΔΕΛΤΑ για να μην “πειράξει” τους αποσπασμένους που φυλάνε “στόχους”…

Του Βασίλη Γραμμένου…Ό,τι και να λέει υπουργός, περί επιστροφής αποσπασμένων αστυνομικών που υπηρετούν σε δήθεν στόχους, δε θα καταφέρει εύκολα να μας πείσει…

Κι αυτό γιατί κατά το παρελθόν, όλοι εμείς που ασχολόμουστε με το αστυνομικό ρεπορτάζ, έχουμε ακούσει το ίδιο παραμυθάκι αρκετές φορές από τους προκατόχους του.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο πάντα, καμία μετακίνηση! Καμία ενίσχυση των Α.Τ που πολλές φορές μάλιστα δεν έχουν ούτε αξιωματικό υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Τα σημαντικά αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει καλά η φυσική, αλλά και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό για να μπορέσει να δώσει μια οριστική λύση.

Βλέπετε, οι δήθεν στόχοι που φυλάσσονται ολημερής κι ολονυχτίς από ένστολους έχουν, όπως φαίνεται, μεγάλη επιρροή στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και κάθε φορά που κάποιος υπουργός παίρνει την πρωτοβουλία να επιστρέψουν κάποιοι σε οργανικές θέσεις, η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό.

Μέτα λοιπόν και τη διάλυση της μάχιμης και αποτελεσματικής ομάδας “ΔΕΛΤΑ”, 150 αστυνομικοί από τη διαλυμένη υπηρεσία, θα ενισχύσουν την  αστυνομική δύναμη της δυτικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη.

«Μετά την 10η Νοεμβρίου η δυτική Αττική θα ενισχυθεί με 150 άτομα από την ομάδα ‘ΔΕΛΤΑ’ που καταργήθηκε», είπε ο Ν. Τόσκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιστροφής των αποσπασμένων αστυνομικών, που προκαλεί αντιδράσεις.

«Είναι 2.700, ένα μεγάλος μέρος έρχεται, όχι χωρίς αντιδράσεις. Κάνω έκκληση στους συναδέλφους και σε όλους να μην έχουν αντιδράσεις», σημείωσε, ενώ εξέφρασε την έκπληξη για τον τρόπο που γίνεται η συντήρηση των οχημάτων και των μηχανών της ΕΛ.ΑΣ.. «Συντήρηση γίνεται με χορηγίες. Δεν υπάρχει συγκροτημένο σύστημα και με έκπληξη το είδα», ανέφερε.