Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020

Tσίπρας: Αισθάνομαι ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία – Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις

Ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών, αισθάνεται  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τονίζοντας ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν είχε στόχο ούτε το να αλλάξει η κυβέρνηση, ούτε το να συμπληρωθεί με άλλους το κυβερνητικό σχήμα, ούτε να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ούτε να πάμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ο κ.Τσίπρας υπενθύμισε ότι εκλογές έγιναν πριν από μόλις δύο μήνες και κάτι μέρες και σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του την άποψή του για το ποιος θέλει να κυβερνήσει.

“Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση τετραετίας. Δεν κάνει καλό στην αντιπολίτευση να κοιμάται και να ξυπνάει με την έννοια στο μυαλό της ότι αυτή η κυβέρνηση θα πέσει την επόμενη μέρα. Δεν είναι καλό για την ίδια για θα πρέπει να προβεί και σε μια διαδικασία αυτοκοκριτικής και επανακαθορισμό στο ιδεολογικό της στίγμα. Αν περιμένουν ο άλλος να πέσει κάθε μέρα που περνάει, στος τέλος θα την πατήσουν σαν τον λύκο με τα πρόβατα” επισήμανε.

Σε ερώτηση για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Aν είναι να υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα είναι εξαιρετικά ύποπτες διότι δεν μπορείς να κρύβεσαι στις λίστες για να εκλεγείς όταν γνωρίζεις ποια είναι η συμφωνία και μετά να διαφοροποιείσαι εκ των υστέρων. Δεν έχω καμία ανησυχία σε ότι αφορά την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε:

“Οι δύο αποχωρήσεις ήταν γνωστές από τη δεύτερη μέρα των εκλογών, είναι άλλες οι αιτίες ας μην τις συζητήσουμε τώρα. Να σας πω ότι τις επιταχύναμε κιόλας”

“Δεν θα δώσω σε κανένα τον δικαίωμα να διεκδικήσει να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς που δίνουμε τη μάχη” είπε ο κ. Τσίπρας και  πρόσθεσε για τα νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή: “Αυτά που θα φέρουμε στη Βουλή θα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης”.

Σε ότι αφορά τον Γαβριήλ  Σακελλαρίδη επισήμανε: “Ήταν στάση αρχής την οποία τιμώ ιδιαίτερα. Το γιατί το έκανε αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο να σας απαντήσει”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε ακόμα αν μπορεί να δεσμευτεί το ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τονίζοντας πως αυτό το έχει κάνει ήδη στη Βουλή και δεν έχει αλλάξει κάτι.

“Δεν πρέπει να γίνουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ωστόσο όταν επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους πως υπάρχει διαφορά μεταξύ του “δεν πρέπει” και του “δεσμεύομαι” ο κ. Τσίπρας απάντησε με χιούμορ: “Σας το είπα. Τι θέλετε να βγάλω το σακάκι μου και να σας το δώσω”;